bursa şeftalileri















Bodrum dönüşü Bursa'dan geçerken yol üstüne dizilmiş şeftalilere hiç dayanamam. Neredeyse bütün bir sene bu şeftalileri hayal etmekle geçer. Her sene şeftali reçeli yaparım ama bu sene yapacak vakit olmadı, onun yerine Şeftali Trifle yaptım.















3 Şeftali
200 gr. süzme yoğurt
2 çorba kaşığı toz şeker
200 gr. mascarpone peyniri
Süte batırılmış kepekli bisküviler

yaz sofraları




Çok basit bir salata...



Yazın en sevdiğim yemeklerin başında Kabak Güveç geliyor. Hem hafif, hem de ister soğuk ister sıcak yeniliyor. Ben fırından çıkar çıkmaz, yanında bir kaşık süzme yoğurt ile sıcakken yemeyi seviyorum.






bahçemde bu bahar

Bu sene erguvanlar daha az kendini beğenmiş ve mütevazi göründüler. Geçen senelerde çok daha göz alıcı olduklarını anımsıyorum.




Bu bahar serin geçtiği için kiraz çiçekleri çok daha uzun dayandılar.





sıradan bir akşam yemeği

Çayın yanına peynirli Quiche:




Geçen akşam yemekte ıspanaklı balık ve susamlı salata:

Üstüne de portakallı sorbe ama onun resmini çekmeyi unutmuşum.

Strawberry Trifle



I used this recipe from joyofbaking.com but instead of the lemon curd, I used combination of Mascarpone cheese + whipped cream + Greek yogurt and some honey. Turned out nice but the strawberries were not at their best. I will try it again mid-summer.

http://www.joyofbaking.com/StrawberryLemonCurdTrifle.html

mini choux



Bu patlıcanlı şu hamurunu, Klemantin'de (http://www.klemantin.com) yapıyorlar. Başka bir yerde de benzerine rastlamadım. Çok lezzetli ve değişik bir tadı var. Küçük olduklarından bir defada yeniliyor bu yüzden belki insan ne kadar çok yediğinin farkına varmıyor.