bahçemde bu bahar

Bu sene erguvanlar daha az kendini beğenmiş ve mütevazi göründüler. Geçen senelerde çok daha göz alıcı olduklarını anımsıyorum.




Bu bahar serin geçtiği için kiraz çiçekleri çok daha uzun dayandılar.





sıradan bir akşam yemeği

Çayın yanına peynirli Quiche:




Geçen akşam yemekte ıspanaklı balık ve susamlı salata:

Üstüne de portakallı sorbe ama onun resmini çekmeyi unutmuşum.

Strawberry Trifle



I used this recipe from joyofbaking.com but instead of the lemon curd, I used combination of Mascarpone cheese + whipped cream + Greek yogurt and some honey. Turned out nice but the strawberries were not at their best. I will try it again mid-summer.

http://www.joyofbaking.com/StrawberryLemonCurdTrifle.html

mini choux



Bu patlıcanlı şu hamurunu, Klemantin'de (http://www.klemantin.com) yapıyorlar. Başka bir yerde de benzerine rastlamadım. Çok lezzetli ve değişik bir tadı var. Küçük olduklarından bir defada yeniliyor bu yüzden belki insan ne kadar çok yediğinin farkına varmıyor.



Madeleines




1.5 cups all purpose flour

Baking powder

1 Lemon zest, grated

½ cup of finely ground hazelnuts

2 tablespoons of sugar

2 eggs

1 tablespoon of Orange liqueur (Cointreau)

2 tablespoons of honey

2 tablespoons unsalted butter

2 tablespoons of canola oil

Vanilla extract

Preparation

Preheat oven to 190°C.

Sift together flour, ground hazelnut and baking powder into a bowl, then whisk in lemon zest.

Put sugar into the bowl and mix together with vanilla, honey, eggs butter, oil and liqueur until well combined.

Fold into flour mixture.

Spoon batter into each mold, filling them 3/4 of the way.

Bake until golden around edges, about 20 minutes.

Orange dessert

I made this orange dessert few days ago. Looks like it is going to be one of my regulars this summer. It is light and very easy to make.
I lined the ladyfingers soaked in orange juice and orange liqueur.
Then topped them with sweetened greek yogurt and whipped cream.

Decorated the top with some orange marmalade I made.