mini choux
Madeleines

1.5 cups all purpose flour
Baking powder
1 Lemon zest, grated
½ cup of finely ground hazelnuts
2 tablespoons of sugar
2 eggs
1 tablespoon of Orange liqueur (Cointreau)
2 tablespoons of honey
2 tablespoons unsalted butter
2 tablespoons of canola oil
Vanilla extract
Preparation
Preheat oven to 190°C.
Sift together flour, ground hazelnut and baking powder into a bowl, then whisk in lemon zest.
Put sugar into the bowl and mix together with vanilla, honey, eggs butter, oil and liqueur until well combined.
Fold into flour mixture.
Spoon batter into each mold, filling them 3/4 of the way.
Bake until golden around edges, about 20 minutes.
Orange dessert
portakallı tatlı
Geçtiğimiz günlerde benzer bir tatlı yedim ve çok hoşuma gitti. Kremayı azaltıp süzme yoğurt, hazır keki de değiştirip, daha hafif bulduğum kedidili bisküvilerini kullandım. Şimdilik buzdolabında, henüz tadına bakmadım. Akşamı bekliyorum.
Malzeme:
Kedi dili bisküvileri
1 sıkmalık portakalın suyu
1 yemekkaşığı portakal likörü (ya da Cointreau)
2 yemekkaşığı süzme yoğurt
2 yemekkaşığı pudra şeker
100 gr krema
2 kaşık portakal reçeli
süslemek için 1 portakal
Yapılış:
Portakal suyunun içine likörü koyduktan sonra bisküvileri batırıp bir kaba yerleştirin. Üzerine biraz sulandırdığınız portakal reçelini sürün.
Süzme yoğurt, krema ve pudra şekerden oluşan karışımı üstüne yayın.
Süslemek için kenarlara portakal dilimleri, en üstte de portakal reçelinden bir parça koyun.
Çilekli Tiramisu

50 gr toz şeker
250 gr krema
250 gr Mascarpone peyniri
kedi dili bisküvisi
2 portakalın suyu
1 kaşık vodka
300 gr çilek
Pudra şeker
Şeker ile kremayı kabarana kadar mikserle çarpın, sonra mascarpone peynirini ekleyip biraz daha çarpın.
Portakal suyu ile vodkayı bir kaba koyduktan sonra kedi dillerini fazla bekletmeden batırıp ıslat.
Bir tabağa birkaç kaşık krema karışımından koyduktan sonra üzerine 3 tane kedi dili bisküvisi ve ortadan kesilmiş çilek koyun; sonra bu sırayla bir kat daha yapın.
En üstünü pudra şeker ile süsleyin.