Fırında Armut

Armutları fırından çıkarttıktan sonra üzerine konyaklı çikolata... Voila...

Çikolatalı Cevizli mini muffin

100 gr. bitter çikolata
10 ceviz içi, ince çekilmiş
1 kaşık zeytinyağı
2 kaşık yoğurt
2 yumurta
2 kaşık esmer toz şeker

Bunları mutfak robotunda karıştırdıktan sonra

4 kaşık un
2 kaşık kakao
kabartma tozu
vanilya

Eklenerek karışmaya devam.

Muffin kalıpları küçük olduğu için fırında 30 dakika yetiyor.

sağlıklı ve hafif ezo gelin çorbası

Genelde çorbalara fazla tereyağı konulduğundan üstünü kaplayan yağ tabakası pek iştah açıcı görünmez. Yarım kaşık zeytinyağı ile yarım kaşık fındık yağı ile öldürülmüş soğan ve iki domates, bu çorbanın hafifliğini garantiliyor.
Sonra sebze suyu ile birlikte
1 fincan mercimek
1/2 fincan pirinç
1/2 fincan ince bulgur
kurutulmuş nane

birlikte kaynatılıyor.

Elmalı kızartma




Evi biraz kokutmasına rağmen, çocukların sevdiği bir tatlı ve ben de çocuklar geleceği zaman yapmayı çok seviyorum. Bugün de yaptım.

150 gr. un
bir poşet kabartma tozu
bir bardak bira (efes light kullandım)
3 yumurta
60 gr. erimiş tereyağı
1kg. elma
2 kaşık konyak
50 gr. şeker
süslemek için pudra şeker

kanola yağında kızartma

elmaları hamura batırıp kızarttım ve biraz soğuyunca üzerlerine pudra şeker koyup servis yaptım.

This time in English!

Some of my friends asked for a recipe. It is easy to do but takes some time. Here it is:

PATE a Choux:
1/2 cup of water
1/2 cup of milk
pinch of salt
pinch of sugar
55 gr. butter
3 eggs
130 gr. flour

In a saucepan melt the butter on stove with milk and water. Take it off heat, and add the rest of the ingredients. Mix well, one egg at a time.
Once it is cooled, put in a pastry bag. Pipe 2.5 cm mounds onto the parchment paper.
Bake of about 20 minutes. Then remove form the oven and place on rack to cool.
Cut each one open from the middle and insert in each of them the cream and white chocolate mix you made:

125 gr. Double cream
150 gr. melted white chocolate

Once each of them



Profiterol

Dün gece dostlarımıza yemeğe giderken ne zamandır yapmak istediğim pate a choux denedim. hamuru yeterince yumuşak olmamıştı, belki unu fazla koydum, bir dahaki sefere ölçerek koyacağım.







Pate a choux:
1/2 bardak su
1/2 bardak süt
bir tutam tuz ve şeker
55 gr. tereyağı
1 bardak un
3 yumurta

Bu hamurun tarifini bulmak çok kolay, ben birkaç farklı tarif denedim, tereyağını fazla koymaya gerek yok; ama sütü mutlaka koymak lazım, sadece su ile yapılan aynı güzellikte olmuyor.
Hamurlar fırından çıkınca iyice soğumalarını bekledim ve ortadan kestiğim hamurların arasında çarpılmış krema ve eritilmiş beyaz çikolatanın karışımı bir krema koydum.
Daha sonra da üzerlerine eritilmiş bitter çikolata.
Çok zaman alan bir tarifmiş ama sonunda şık ve lezzetli oldu.